Ondernemers-DNA

Een onderscheidende mentaliteit 

Wat ons onderscheidt, is niet ons kapitaal. Het is onze mentaliteit. Ondernemerschap zit in ons DNA. We zijn scherpe denkers, maar ons hart ligt bij de doeners. Bij hen die iets willen opbouwen.

Een toegewijd team van experts

Breed spectrum aan kennis

Onze medewerkers vertegenwoordigen een breed spectrum aan kennis, kunde en ervaring. Expertise die we graag delen om een project te laten slagen of een start-up uit te laten groeien tot een scale-up.

Betrokkenheid 

We zijn betrokken bij onze omgeving. Succes is voor ons meer dan financiële winst. We wegen ook altijd de effecten van projecten en bedrijfsvoering op het gebied van maatschappij, milieu en economie mee.

De waarde van een goede relatie

Met wie wij samen verder bouwen

We kennen niet alleen de waarde van geld, maar ook die van een goede relatie. We werken onder meer samen met projectontwikkelaars, mede-investeerders, makelaars, overheden, investeringsfondsen, stichtingen, particulieren en corporates. Omdat onze focus ligt op de lange termijn, doen we zaken met partners die onze ambities en kwaliteitseisen delen. Partners met wie we het liefst nauw samenwerken en die met hun specifieke competenties voor het betreffende project van meerwaarde zijn.

Onze visie en missie

Visie 

Om een investering op lange termijn te beoordelen, kijken we verder dan puur financiële indicatoren.

Missie

Het is ons doel om duurzaam een zo hoog mogelijk rendement te realiseren. Dit vereist financiële degelijkheid en een sterke focus op continuïteit en duurzame relaties.

Hier komen we vandaan

Een basis om verder te bouwen

IMP staat voor Investeringsmaatschappij Puissance. Puissance betekent letterlijk kracht. Het is ook het meest spectaculaire onderdeel van een concours hippique, waarbij de paarden over steeds hogere hindernissen springen. Ook voor ons is het een sport om het steeds beter te doen. Om hoger te reiken. Om verder te bouwen.  

In 1988 kwamen we voort uit de reorganisatie van Dura Bouw. We richtten ons toen vooral op vastgoed. En nog steeds zijn weinig investeerders zo ervaren op dit gebied. Maar we keken verder en verruimden onze blik. Door de jaren heen ontwikkelden we ons tot een brede investeerder. Een betrouwbare partner van ambitieuze partijen.